Op vrijdag 20 april organiseert de jeugdcommissie van Harmonie St.Aemiliaan haar traditionele voorspeelavond.
Tijdens deze avond zullen de solisten van harmonie St.Aemiliaan die mee gaan doen aan het Roderlandtoernooi hun solo ten gehore brengen.
Daarnaast zal het jeugdorkest o.l.v. Jo Wetzelaer, Het Eurode saxofoonkwartet en een aantal (sommige voor de gelegenheid geformeerde) ensembles optreden.
Deze avond wordt gehouden in het verenigingslokaal ?t Patronaat Bleijerheide, Ursulastraat 232 en zal beginnen om 19.00 uur. Entree: vrije gave.

Op 21 en 22 april vindt hier ook het jaarlijkse Roderlandtoernooi plaats en dit al voor de 22e keer.
Deelname aan het toernooi is mogelijk op elk muzikaal niveau. Het deelnemersveld varieert daardoor van pas startende tot ver gevorderde muzikanten.
Hieraan zullen meer dan honderd solisten meedoen uit heel Limburg.
Dat dit toernooi steeds populairder wordt blijkt uit het feit dat het maximum aan deelnemers reeds weken is bereikt. De jurering wordt gedaan door Frans Scheepers en Ad Lamerigts en voor de pianobegeleiding zorgt zoals altijd Gaby Devis.
Het Roderlandtoernooi is net als in de afgelopen jaren een van de voorrondes van de LBM Finale Jonge Solisten. De plaatsing in een bepaalde divisie is afhankelijk van de plaatsing van de uit te voeren solo(?s) in het NIB-repertorium.

Het Roderlandtoernooi begint zaterdag en zondag om 9.30 uur.
De entree, inclusief programmaboekje, bedraagt ? 2.50

Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2007 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2007 »