Als vervolg op de voorstelling van het jeugdorkest in het Patronaat van 19 januari jl. heeft er inmiddels een tweede activiteit plaatsgevonden op de openbare basisschool de Schatkist en op basisschool Bleijerheide.

Tijdens de presentatie van het jeugdorkest konden de kinderen luisteren en kijken naar de mooie muziek ondersteund door filmbeelden. Op school hebben ze ook zelf mogen spelen op de verschillende instrumenten. Een groepje leden van de harmonie heeft de scholen bezocht en de kinderen laten ervaren dat een muziekinstrument bespelen heel leuk kan zijn, maar tegelijkertijd ook best moeilijk. Van dwarsfluit tot trombone of van klarinet tot tuba.

Vrijwel alle instrumenten hebben de kinderen getest. Om het nog een beetje spannender te maken was er voor de leerling met het beste resultaat een klein prijsje.

Alle belangstellenden zijn inmiddels bezocht door twee bestuursleden van de harmonie. In een kort voorbereidend blokfluit-traject zullen we deze nieuwe leerlingen laten kennismaken met het maken van muziek en met de verschillende instrumenten waaruit ze over een paar maanden kunnen kiezen.

In maart starten we met deze nieuwe groep(en) van (op dit moment) 13 leden. Indien er nog meer belangstellenden zijn laat het gerust onze opleidingsco?rdinator Jos Zegers weten.

Binnenkort zullen we de nieuwe leden van onze harmonie voorstellen.
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2007 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Februai 2007 »