Het volgend jaar op 13 mei zal harmonie St. Aemiliaan voor het laatst een concert geven o.l.v. hun dirigent Josef Suilen. Voor Josef Suilen, die met ingang van 1 mei jl. benoemd werd tot chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen, is het in de praktijk onmogelijk gebleken, om zijn dagelijkse werkzaamheden bij de koninklijke militaire kapel te blijven combineren met het dirigentschap bij St. Aemiliaan. Hiermede komt een einde aan de meer dan 18 jaar durende samenwerking tussen Josef Suilen en harmonie St. Aemiliaan.
In de 18 jaren, dat Suilen dirigent was bij harmonie St. Aemiliaan, zijn er vele hoogtepunten geweest waaronder diverse zeer succesvolle buitenlandse concertreizen.
De vereniging groeide in deze periode uit tot een harmonieorkest van formaat, dat zeker tot de top van de Nederlandse symfonische blaasorkesten mag worden gerekend. Absoluut hoogtepunt was deelname aan het concours in de Concertdivisie in 2005 welke deelname o.a. bekroond werd met het landskampioenschap Concertdivisie Harmonie F.K.M.

Op zondag 13 mei 2007 vindt in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade wederom het bekende ?Concert ? la Carte? plaats. Bij gelegenheid van dit concert neemt harmonie St. Aemiliaan op gepaste wijze afscheid van Josef Suilen.
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2006 »