Zondag was het dan de dag van het afscheid. Het ontbijt was deze ochtend al erg vroeg, omdat om 8.30 uur vertrokken werd richting Bleijerheide. De stemming was gedempt, omdat iedereen zich realiseerde dat aan de mooie tijd in Kiefersfelden spoedig een einde kwam. Nadat de gastvrouwen waren bedankt, werd dan echt vertrokken.

Onderweg was het aanvankelijk rustig, totdat na de eerste stop weer de weg naar de bierkoelkast gevonden werd en de speelkaarten tevoorschijn gehaald werden. Vele anekdotes over de reis volgden. Ook had een van onze fluitistes een virtueel lijstje aangelegd gedurende de voorgaande vier dagen over met welke mannen meer in de pijplijn gezeten zou hebben dan alleen een goed gesprek. Zulke gesprekken houden je wakker!

Rond 15.00 uur kwamen we aan in Weibersbrunn, waar we een tussenstop maakten om te dineren. In Hotel J?gerhof genoten we voor het laatst van een degelijke Duitse maaltijd. Tijdens het diner werd nogmaals iedereen bedankt voor de voortreffelijke houding tijdens de reis en de mooie concerten. Ook bedankte trombonist Wiel Deriks namens alle deelnemers de werkgroep concertreizen die deze reis voortreffelijk had voorbereid. Ook werd Jac. Geerards bedankt voor het leggen van de contacten in Kiefersfelden.

Na het diner ging de reis verder richting Bleijerheide, waar we om 21.00 uur zouden aankomen. Dit was ook het geval, totdat we zo?n 160 km van huis vooraan in een file terecht kwamen, waarbij de weg volledig werd afgezet. Dit oponthoud kostte uiteindelijk anderhalf uur. Om 22.30 uur kwamen we dan eindelijk aan in Bleijerheide, waar vrienden en familie klaar stonden om iedereen weer te verwelkomen. Ook de kastelein van het verenigingslokaal had een duit in het zakje gedaan door het caf? enigszins te versieren. Moe maar voldaan zocht iedereen zijn of haar eigen bed op voor een welverdiende nachtrust. De realiteit en de sleur van het dagelijkse leven lonkte om 22.30 uur immers alweer?

Het was geweldig!

[artikel opgesteld door Guillaume Smeets; foto?s: Floris Courtens]


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2006 »