Na een erg gezellige avond in de Gaststube was het tijd om weer op te staan, te ontbijten en te vertrekken richting het nabijgelegen Kufstein, net over de Duitse grens in Oostenrijk. Hier had iedereen de hele ochtend de tijd om het pittoreske plaatsje, dat veel wegheeft van Kopenhagen, te verkennen. Sommige mensen gingen winkelen, anderen zochten een terrasje op om wakker te worden onder het genot van een kopje koffie en weer anderen genoten van het orgelspel dat door de straten van Kufstein klonk.

Na enkele uren kon de busreis richting Kiefersfelden aanvaard worden en werden de gekochte spullen in de bus uitgebreid aan de medereizigers getoond. In Kiefersfelden aangekomen werd het weer eens tijd om een warme maaltijd te nuttigen in Hotel ?zur Post? . Na het middagmaal kon nog een klein middagdutje gedaan worden, alvorens de repetitie in de plaatselijke sporthal plaatsvond. Voor het vertrek naar de sporthal moesten nog enkele mensen (vooral dames) uit bed worden gebeld, omdat het middagdutje of de make-upsessie iets langer duurde dan gepland.

In de sporthal, die overigens een voortreffelijke akoestiek bood, vond een korte inspeelrepetitie plaats, waarna de plaatselijke Musikkapelle Kiefersfelden voor een avondmaaltijd zorgde. Na de avondmaaltijd was er nog even tijd om terug naar het hotel te wandelen. Velen deden wederom nog een kort dutje of genoten van de samenvattingen van de Bundesligawedstrijden op zaterdag. Om 20.00 uur begon wederom het concert. De plaatselijke muziekvereniging had speciaal voor het concert een halve dag gewerkt om voor ons een halfronde b?hne met diverse verhogingen op te bouwen. Het was wederom een erg geslaagd en goed bezocht concert. Gemeenteraadslid Andr? Coumans voorzag de voorzitter van de Musikkapelle en burgemeester van Kiefersfelden van een miniatuurbeeldje van d?r Joep en mocht ook een geschenk van de mensen uit Kiefersfelden in ontvangst nemen. Onze voorzitter mocht een prachtige tekening van Kiefersfelden als aandenken in ontvangst nemen.

Na het concert brak de laatste avond aan in Kiefersfelden. Iedereen verzamelde zich in Hotel ?zur Post? en er werd wederom een zeer gezellige avond van gemaakt. Enkele mensen grepen deze laatste avond ook nog aan om een lekkere Schweinshaxe naar binnen te werken. Een enorm bord met vlees en een paar sneetjes brood. Ook vierden bastrombonist J?rg Tetzlaf en klarinettiste Annika Dijkman om 0.00 uur hun verjaardag. Het werd nog laat die avond?

[artikel opgesteld door Guillaume Smeets; foto?s: Floris Courtens]


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2006 »