Dirigent Josef Suilen neemt afscheid

Het volgend jaar op 13 mei zal harmonie St. Aemiliaan voor het laatst een concert geven o.l.v. hun dirigent Josef Suilen. Voor Josef Suilen, die met ingang van 1 mei jl. benoemd werd tot chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen, is het in de praktijk onmogelijk gebleken, om zijn dagelijkse werkzaamheden bij de koninklijke militaire kapel te blijven combineren met het dirigentschap bij St. Aemiliaan. Hiermede komt een einde aan de meer dan 18 jaar durende samenwerking tussen Josef Suilen en harmonie St. Aemiliaan.
In de 18 jaren, dat Suilen dirigent was bij harmonie St. Aemiliaan, zijn er vele hoogtepunten geweest waaronder diverse zeer succesvolle buitenlandse concertreizen.
De vereniging groeide in deze periode uit tot een harmonieorkest van formaat, dat zeker tot de top van de Nederlandse symfonische blaasorkesten mag worden gerekend. Absoluut hoogtepunt was deelname aan het concours in de Concertdivisie in 2005 welke deelname o.a. bekroond werd met het landskampioenschap Concertdivisie Harmonie F.K.M.

Op zondag 13 mei 2007 vindt in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade wederom het bekende ?Concert ? la Carte? plaats. Bij gelegenheid van dit concert neemt harmonie St. Aemiliaan op gepaste wijze afscheid van Josef Suilen.

Lees meer >

Programma najaarsconcert

Op zondag 19 november om 20.00 uur zal harmonie St.Aemiliaan samen met WMC kampioen 2005 in de concertafdeling fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht haar najaarsconcert houden.
Dit vindt plaats in het Parkstadtheater te Kerkrade. De entree is ? 8.50 en kaarten kunt u reserveren door uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en het gewenst aantal kaarten te mailen naar de secretaris.

Lees meer >

Concertreis deel 5: Auf wiedersehen!

Zondag was het dan de dag van het afscheid. Het ontbijt was deze ochtend al erg vroeg, omdat om 8.30 uur vertrokken werd richting Bleijerheide. De stemming was gedempt, omdat iedereen zich realiseerde dat aan de mooie tijd in Kiefersfelden spoedig een einde kwam. Nadat de gastvrouwen waren bedankt, werd dan echt vertrokken.

Lees meer >

Concertreis deel 4: The day after...

Na een erg gezellige avond in de Gaststube was het tijd om weer op te staan, te ontbijten en te vertrekken richting het nabijgelegen Kufstein, net over de Duitse grens in Oostenrijk. Hier had iedereen de hele ochtend de tijd om het pittoreske plaatsje, dat veel wegheeft van Kopenhagen, te verkennen. Sommige mensen gingen winkelen, anderen zochten een terrasje op om wakker te worden onder het genot van een kopje koffie en weer anderen genoten van het orgelspel dat door de straten van Kufstein klonk.

Lees meer >