Op zondag 19 november a.s. om 20.00 uur zal harmonie St.Aemiliaan samen met WMC-kampioen 2005 in de concertafdeling fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht haar najaarsconcert houden.
Dit vindt plaats in het Pakstadtheater te Kerkrade. De entree is € 8.50

De Fanfare Eensgezindheid werd in 1884 opgericht als zanggezelschap. Na enkele jaren echter werd er reeds overgeschakeld op instrumentale muziek en was Fanfare Eensgezindheid een feit......
Fanfare Eensgezindheid, gevestigd in de gemeenschap Brachterbeek met ongeveer 1500 inwoners, is in zijn meer dan 100-jarig bestaan inmiddels uitgegroeid tot een groot fanfare-orkest van ongeveer 90 leden, een jeugdfanfare-orkest van 50 leden en een percussion ensemble van 26 leden.
Met name in de laatste decennia kende Fanfare Eensgezindheid een stormachtige ontwikkeling. De gedegen opleiding van muzikanten door de stichting Kreato, ondersteund met individuele begeleiding van leerlingen door diverse orkestleden, leidden ertoe dat de jeugd massaal deelnam aan solistenwedstrijden, waarbij in de afgelopen decennia vele provinciale en nationale titels werden behaald.
Gevolg van deze ontwikkeling is ook het relatief grote aantal professionele musici die het orkest heeft voortgebracht en die inmiddels als docerend, uitvoerend musicus of als dirigent van orkesten hun weg in het nationale en internationals muziekleven hebben gevonden.
Vanaf 2003 staat Fanfareorkest Eensgezindheid onder leiding van de heer Jean-Pierre Cnoops uit Massbracht-beek. Hij studeerde saxofoon aan de conservatoria van Maastricht en Enschede bij Adri van Velsen en Arno Bornkamp.
In 1995 behaalde hij diploma "uitvoerend musicus" met de hoogst mogelijke waardering, hetgeen werd onderstreept met de "Dagblad Tubantia Prijs". In hetzelfde jaar viel hem tevens de "Vriendenkrans" van het Concertgebouw en Kon. Concertgebouworkest ten deel. Sinds 1991 is hij vast verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Daarnaast maakt hij regelmatig deel uit van verschillende ensembles zoals het Nederland Fanfare Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble en remplaceert bij verschillende symfonieorkesten in het land.
Verder is Jean-Pierre ook een van de muzikanten van het Mosa Saxofoon Kwartet.

De programma?s van beide verenigingen volgt zo spoedig mogelijk.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:
Provincie Limburg
Rabobank Kerkrade


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2006 »