Vrijdagochtend stonden geen verplichte activiteiten gepland. Wel kon men deelnemen aan een wandeling door de prachtige omgeving van Kiefersfelden onder leiding van de gastvrouw van Hotel Gruberhof of kon men gratis naar het zwembad Innsola. Ook waren er enkele mensen die deze ochtend gebruikten om eens goed bij te slapen of eens door de winkels van het pittoreske Kiefersfelden te lopen.

Iets na de middag was het tijd voor het middagmaal, en voor sommige mensen het ontbijt, in Hotel ?zur Post?. Nadat men weer had genoten van de Beierse kookkunst, werd de bus ingeladen en de reis naar Jenbach in Oostenrijk aanvaard. Jenbach ligt op iets meer dan een uur rijden van Kiefersfelden in het welbekende Zillertal.

Na aankomst in het lokale Veranstaltungszentrum vond een repetitie plaats, waarbij alle stukken even aangespeeld werden en de goede balans tussen solisten en orkest gezocht werd. Na de repetitie nuttigden we in datzelfde Veranstaltungszentrum een broodmaaltijd. Nou ja, broodmaaltijd! Het was een bord vol met overheerlijk beleg, waarbij het brood meer dan schaars was. Voor de echte vleeseter een must, zo?n Oostenrijkse broodmaaltijd!

Na de maaltijd moesten enkele mensen zich nog omkleden in de inmiddels welbekende zwarte harmonieoutfit. Overigens is dit fenomeen nog niet bij iedereen welbekend, want een van onze klarinettistes moest door een van onze fluitistes aan een zwarte broek geholpen worden. Gelukkig paste de zwarte broek, zodat ook dit probleem opgelost was en het concert om 20.00 uur kon beginnen.

Op het programma stonden werken als de Ouverture van de Siciliaanse Vespers van Verdi en het Celloconcert ?Casanova? van Johan de Meij. De solopartij werd op schitterende wijze vertolkt door de Poolse cellovirtuoos Matheusz Kwiatkowski. Na de pauze openden we met een paso doble en vervolgden we ons programma met het schitterende werk El Camino Real van Alfred Reed. Daarna was het de beurt aan Marjolein van Gilst, die op voortreffelijke wijze de zangpartij in de filmmuziek van Children of Sanchez voor haar rekening nam. Ook Hans Zegers bewees deze avond maar weer eens een geweldig solist te zijn in het klarinetconcert van Artie Shaw. De avond werd afgesloten met de Solistenparade en een tweetal toegiften. De tweede toegift was de mars Laridah die gedirigeerd werd, als wijze van dankzegging, door de organisator van het concert in Jenbach.

Het was een fantastische muziekavond en na afloop was de stemming dan ook euforisch. De busreis naar Kiefersfelden werd met enige vertraging aanvaard, omdat enkele mensen het bij het concert verloren vocht moesten aanvullen. Zelfs onze dirigent erkende de gezelligheid in de bus en besloot met de bus mee naar Kiefersfelden te reizen. Onze vaandeldrager, floormanager en priv?-chauffeur Bas Rumpen nam de taak op zich om de auto van de dirigent dan maar naar Kiefersfelden te rijden. In Kiefersfelden aangekomen werd al snel weer de Gaststube opgezocht en werd het wederom een gedenkwaardige avond in Zuid-Beieren, waar het vocht ook weer rijkelijk vloeide.

[artikel opgesteld door Guillaume Smeets; foto?s: Floris Courtens]


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2006 »