Na een korte, maar intensieve voorbereiding vertrok het jeugdorkest van onze harmonie zondag 10 september jl. naar de Efteling. Daar gaf het jeugdorkest op uitnodiging van de directie van het park twee kleine concerten en werd natuurlijk gretig van de gelegenheid gebruik gemaakt om het park te verkennen.

?s Ochtends om 7.45 uur stond de ietwat groot uitgevallen dubbeldekkerbus klaar bij het verenigingslokaal en meldden de eerste jeugdige leden van onze vereniging zich bij jeugdco?rdinator en tevens dirigent van het jeugdorkest Jo Wetzelaer. Nadat de instrumenten waren ingeladen en ook de mensen die nog iets vergeten waren eindelijk bij ?t Patronaat aanwezig waren, kon de bus even na 8.00 uur vertrekken richting Kaatsheuvel. Aanvankelijk was het vanwege het vroege vertrektijdstip rustig in de bus, totdat de briefjes met de nummers die je kon bellen in noodgevallen uitgedeeld werden. Om er ook zeker van zijn dat de goede nummers op dat kleine briefje stonden, belden diverse leden even naar een van de drie nummers. Alhoewel dit door enkele leden zeker zeer serieus bedoeld was, zorgde het wel voor de nodige sfeer in de bus.

Na een kleine twee uur arriveerden we dan in de Efteling. Overigens, niet alleen leden van het jeugdorkest hebben deze reis meegemaakt, maar ook enkele enthousiaste oud-leden en trouwe, veelal niet-jeugdige, supporters. Nadat alle instrumenten in een opslagruimte waren geplaatst, kon het park verkend worden. Enkele mensen waren zelfs zo effici?nt dat ze in het eerste halfuur al vier spectaculaire attracties hadden bezocht om zodoende optimaal te profiteren van het feit dat we mooi op tijd in de Efteling waren. Het was namelijk een zonnige zondag en vele gezinnen zetten koers richting Kaatsheuvel, hetgeen leidde tot een enorme file naar het park. Van de drukte was in het park tot het begin van de middag nagenoeg niets te merken. ?s Middags werd het toen pas echt druk, waarop de directie van het park zelfs besloot om alle bezoekers een beetje tegemoet te komen en pas een uur later te sluiten. Nadat ook de buschauffeur overgehaald was om een uurtje later naar huis te rijden, kon de pret niet meer op.

?s Middags rond 13.45 uur kwam iedereen uit alle hoeken van het park naar de afgesproken plaats voor de twee kleine concerten. Zoals gezegd waren deze concerten het eigenlijke doel van onze reis. Met nummers als ?The Lion King?, ?We have a dream?, ?Pocahontas?, ?De klokkenluider van de Notre Dame? en enkele marsen konden we het publiek zeker boeien en bleven een hoop mensen voor onze kiosk staan. De reacties na de twee korte concerten waren dan ook zeer positief.

Rond 15.30 uur was het tweede concertje afgelopen en gingen velen van ons een hapje eten in het park. Na het eten werd vervolgens door iedereen de resterende tijd optimaal benut alvorens het tijdstip daar was om huiswaarts te keren. Rond 18.45 uur verzamelden de Efteling-gangers uit Bleijerheide zich weer bij de uitgang. Iedereen kwam in een zeer rustig, vermoeid ogend, tempo aanlopen en zocht een plekje op om even te zitten en de voeten de nodige rust te gunnen.

Om 19.15 uur werd de reis terug naar Bleijerheide aanvaard. Waren de mensen ?s ochtends nog rustig in de bus vanwege het vroege tijdstip van vertrek, zo was het ?s avonds rustig in de bus omdat iedereen een zware dag in de Efteling achter de rug had. De meeste mensen klaagden over vermoeidheid en pijn aan de voeten, hetgeen natuurlijk verklaarbaar is aan het einde van zo?n geslaagde dag met al die indrukken van dat mooie pretpark.

Het was een mooie dag in de Efteling. Dankzij een prima organisatie door de jeugdcommissie en de jeugdco?rdinator zal ongetwijfeld nog lang over deze dag nagepraat worden. Bovendien heeft de jeugd van onze vereniging al een opwarmertje gehad voor de aanstaande concertreis naar Kiefersfelden, waarvoor het voor de reis al grote enthousiasme alleen maar verder gegroeid is. Wanneer is het 18 oktober?

[Opgesteld door: Guillaume Smeets]

Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2006 »