De Kerkraadse dirigent/musicus Harry Ries is sinds kort weer officieel verbonden als dirigent aan Harmonie St.Aemiliaan uit Bleijerheide.
Dirigent Josef Suilen blijft net als voorheen de vaste dirigent van St.Aemiliaan, maar door zijn nieuwe functie als chef dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso vanaf mei dit jaar, zal het vaker voorkomen dat St.Aemiliaan een beroep zal moeten doen op een vervanger. Om de goede planning en uitvoering van concerten en evenementen voor de toekomst te kunnen waarborgen is er voor gekozen om een tweede dirigent als vaste vervanger hiervoor te benoemen en hiervoor is unaniem gekozen voor oud dirigent Harry Ries.
Er zullen in de toekomst ook bij voorbaat concertprojecten gepland worden waarbij Harry Ries de muzikale leiding in handen zal hebben.
Harry Ries was in de jaren zeventig al een zestal jaren als dirigent aan St.Aemiliaan verbonden en zowel deze dirigent als de harmonie hebben daar nog altijd goede herinneringen aan overgehouden.
De beslissing om met St.Aemiliaan wederom in zee te gaan was voor Harry Ries dan ook geen punt van discussie en in een spontane toespraak aan de leden heeft hij te kennen gegeven er heel veel zin in te hebben en zijn volle muzikaliteit hiervoor te willen inzetten.
De totale opzet hiervan zal in goed onderling overleg met Josef Suilen en Harry Ries tot stand gaan komen. Een belangrijke rol zal ook Bart Schaefer, de onderdirigent, gaan vervullen in de vorm van een muzikaal co?rdinerende taak.
Als solotrombonist is Harry Ries al meer dan veertig jaren verbonden aan het symfonieorkest van de W.D.R. in Keulen en geniet hij als solist grote bekendheid in binnen- en buitenland. Hij geeft les aan het conservatorium van Maastricht en de Musikhochschule in Aken.
Harry Ries is lid van meerdere bekende ensembles in o.a. Barcelona en Parijs en wordt als gastspeler gevraagd voor optredens in alle werelddelen.

Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2006 »