In het weekend van 23 september vindt de jaarlijkse Aemiliaansfeest plaats
Hierbij zal Jan Bodelier het 50 jarige jubileum vieren.
Het jaarlijkse patroonsfeest start op vrijdag 22 september om 20.30 uur met een door de jeugd georganiseerde disco avond met als DJ Michiel.
Op zondagmorgen 24 september zal Harmonie St.Aemiliaan om 10.00 uur de eucharistieviering in de St. Antoniuskerk te Bleijerheide opluisteren en daarna wordt het kerkhof bezocht. Aansluitend is er een koffietafel voor de gehele harmoniefamilie waarna er een interne huldiging is voor de jubilaris Dit alles vindt plaats in het verenigingslokaal ?t Patronaat aan de Ursulastraat 232 te Bleijerheide.

Van 12.30 uur tot 13.15 uur op zondag, a.s. krijgt de jubilaris in het Patronaat een receptie aangeboden en is er voor familie, vrienden en kennissen gelegenheid Jan Bodelier te feliciteren.

De gouden jubilaris Jan Bodelier begon in 1955 op alto. Toen St.Aemiliaan in deze periode overstapte van hoog op laag stemming moest de waldhoorngroep uitgebreid worden tot vier hoornisten en de toenmalige dirigent Mathieu Smeets benaderde Jan hiervoor.
De vrienden van vroeger begonnen een orkestje en dit was voor Jan de reden om over te stappen op trompet en dit instrument bespeelde hij in St.Aemiliaan tot 1992
Jan Bodelier nam toen de taak op zich als muziekarchivaris en hieraan draagt hij tot op heden nog altijd zijn steentje bij. Van 1978 tot 1998 was Jan bestuurslid en had in deze periode het beheer over de uniformen. Voor deze twintigjarige inzet werd hij in 1998 benoemd tot Erebestuurslid.
Naast het bovengenoemde was de jubilaris jaren actief in meerdere werkgroepen en in de organisatie van vele evenementen.
Jan was tevens een van de medeoprichters van ?Die Original Wurmtaler Musikanten?.
In dit orkest speelde hij trompet en fl?gelhorn en was hij jarenlang de contactpersoon en penningmeester. Kortom, zijn geweldige inzet en de staat van dienst van de 50 jarige jubilaris is er eentje om in te lijsten.

COMMISSIE VAN DONATEURS 80 JAAR

Het mag uniek genoemd worden dat de commissie van donateurs van Harmonie St.Aemiliaan dit jaar al 80 jaar bestaat. Onder hun beheer worden er elk jaar maar liefst 1100 donateurs door weer en wind benaderd voor een bijdrage. Hierdoor wordt er voor de harmonie elk jaar onder garantie een mooi bedrag gereserveerd. Dat dit bedrag in deze 80 jaar er eentje is met vele cijfers staat als een paal boven water. Leuk is het misschien om te weten dat er bij het 50 jarig jubileum van St.Aemiliaan in 1951 al een jubilerende donateur was die al 25 jaar zijn bijdrage betaalde. Dus vanaf 1926
Jaarlijks worden de jubilerende donateurs gehuldigd voor hun 25/40/50/ of 60 jarig lidmaatschap. Momenteel bestaat de commissie uit 13 leden waarvan Frans Essers en
Jo Schaefer ereleden zijn. Uiteraard is de waardering en de dank voor deze jarenlange inzet voor deze leden en hun voorgangers gigantisch en zal de Commissie Van Donateurs tijdens het Aemiliaanfeest hiervoor op zondagmorgen intern worden gehuldigd

Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2006 »