Muzikale rondgang en concert op de Markt

A.s. zondag 2 juli trekt harmonie St.Aemiliaan vanaf 11.00 uur door de straten van Bleijerheide. Dit wordt gedaan om de donateurs in de Bleijerheidse wijk te bedanken voor de financi?le steun in het afgelopen jaar.
Aansluitend hierop gaat harmonie St.Aemiliaan naar Kerkrade centrum waar men op Focus vanaf 12.30 uur een populair concert gaat geven.
Dit jaar gebeurt dit al weer voor de vierde keer en de grote belangstelling in de voorgaande jaren heeft St.Aemiliaan doen besluiten om dit in de toekomst te blijven doen.
Het programma is populair en bestaat uit licht verteerbare kost net als de drankjes en hapjes die men op de terrasjes van onze gezellige markt kan nuttigen.
Als afsluiting van het muzikaal jaar is er vanaf 15.00 uur het jaarlijks tuinfeest in de tuin van het verenigingslokaal ?t Patronaat te Bleijerheide. Hier speelt een tiroler-kapel van de eigen leden, er een spellencircuit uitgezet en naast de drankjes is er ook nog een barbecue.
Iedereen die harmonie St.Aemiliaan een warm hart toedraagt is bij deze hiervoor van harte uitgenodigd.

Lees meer >

Aemiliaanhof feestelijk geopend

Op vrijdag, 16 juni jl is in Bleijerheide de Aemiliaanhof feestelijk geopend. Peter Thomas, wethouder economie, toerisme en openbare werken benadrukte in zijn openingsspeech, dat door deze offici?le opening de renovatie van de Lodewijkstraat, Luchesiusstraat en Elisabethstraat is afgesloten. De naamgeving Aemiliaanhof is tevens een eerbeton aan de gelijknamige Bleijerheidse harmonie.
Onder klanken van harmonie St. Aemiliaan werd het straatnaambord van de Aemiliaanhof door Will Terpstra, wethouder financi?n, P&O, vastgoed en cultuur onthuld.

Lees meer >

Concert Solid & Cannonball

In februari 2005 werd er een aantal muzikanten bij elkaar gezocht, om een feestavond van Harmonie St. Aemiliaan in 't Patronaat
(Bleijerheide) op te luisteren. Het optreden beviel de band (en sommigen in het publiek) zo goed, dat men besloot vaker samen op te treden. De band Solid was een feit...

Hoewel de band nog geen anderhalf jaar bestaat, heeft menig caf? in de regio Parkstad Solid al over de vloer gehad. Ook tripjes naar Den Bosch, Wageningen, Lindewerra (Duitsland) en een aantal bijzondere optredens in bijvoorbeeld de Rodahal (tijdens het WMC) en in de Peppermill mogen niet onvermeld blijven.

Op vrijdag 16 juni a.s. zal de band weer even terugkeren op het 'oude nest'
en samen met Cannonball een optreden verzorgen in caf? 't Patronaat. Het optreden start na de wedstrijd van het Nederlands Elftal, om zo (wellicht) de overwinning te vieren....

Het repertoire van de groep is erg afwisselend. Liefhebbers van oldies kunnen hun hart ophalen: Nummers van onder andere the Beatles, Rolling Stones, Free en Shocking Blue worden afgewisseld met hedendaagse artiesten als de Sugababes, KT Tunstall, Kaiser Chiefs, Artic Monkey's en de Black Eyed Peas.

Solid bestaat uit muzikanten die al vele jaren in het Parkstadse coverbandcircuit meelopen. De band bestaat uit zeven personen: Loek Thomas (drums), Noud Willers (bas), Dennis van Lienden (gitaar), Tim Weijers (toetsen), Marjolein van Gilst, Ruth Maassen en Jos Zegers (allen zang).

Entree is uiteraard vrij! De opbrengst van de avond zal ten goede komen aan nieuwe carnavals-uniformen voor de harmonie.

Lees meer >