De Kerkraadse Federatie van Harmonie?n en Fanfares werkt aan de voorbereiding van het derde Hafa Congres voor de bestuursleden van deze Kerkraadse muziekverenigingen. Doel van het congres is om de bestuursleden bewust te maken van de zin van onderlinge samenwerking en van de mogelijke toekomstige organisatiemodellen voor harmonie- en fanfareverenigingen in de Klankstad. Een ander doel van dit congres is om deze vrijwilligers verder op weg te helpen en een aantal hulpmiddelen te bieden in hun taken als bestuurslid. Het congres zal plaatsvinden op zaterdag 1 april (en dat is geen grap !) van 13 tot 18 uur in de Campus in Kerkrade west. Het congres wordt ondersteund door de Gemeente Kerkrade.

In december 2000 vond het eerste Hafa Congres Klankstad plaats onder de titel ?Kerkraadse Hafa?s op weg naar 2010?. Doel van deze informele ontmoeting van Kerkraadse Hafa bestuurders was om van gedachten te wisselen over het gemeenschappelijke werkveld en om een basis te leggen voor een gezamenlijke toekomstvisie. Belangrijkste conclusie van dat congres was de verzuchting ??hat uur dat ooch ..??, als reactie op de constatering dat alle verenigingen worden geconfronteerd met dezelfde problematiek. Als vervolg op het congres werd een aantal concrete samenwerkingsacties aangezet (organisatie van een jeugd play in, de gezamenlijke opzet van een muziekarchief, e.d.). Daarnaast werd besloten om te gaan werken aan een gezamenlijke toekomstvisie.

In april 2003 werd het tweede Hafa Congres georganiseerd. Resultaat hiervan was een beeld van de belangrijkste veranderingen in de wereld om ons heen, de behoefte aan Hafa-verenigingen in de Kerkraadse samenleving en hun bestaansrecht. Op basis van de resultaten tot dan toe, besloot de Federatie tot de organisatie van een derde en afrondend Hafa Congres in het voorjaar van 2006. Doel hiervan zal zijn het bespreken van een aantal concrete samenwerkingsmodellen voor de wat langere termijn.

Tijdens het derde Hafa Congres zal eerst worden stilgestaan bij de ?voors-en-tegens? van samenwerken. Daarna wordt in subgroepen een aantal toekomstige organisatie mogelijkheden verkend. Tenslotte zal uit de doeken worden gedaan hoe een aantal verenigingen in West al een tijdlang samenwerkt, met welke positieve en negatieve ervaringen dat gepaard gaat en tot welke resultaten het heeft geleid. Ook zal de succesvolle samenwerking van voetbalvereniging Laura Hopel Combinatie (LHC) worden gepresenteerd.

Het derde Hafa Congres zal plaatsvinden op zaterdag 1 april aanstaande in de Campus (Elbereveldstraat 105 ? Kerkrade west) van 13 tot 18 uur. De bestuursleden van de Kerkraadse Hafa verenigingen zullen persoonlijk worden uitgenodigd. Andere belangstellenden kunnen deelnemen na zich te melden bij de voorzitter van de Federatie, de heer Paul Savelsbergh (tel. 045 545 20 92). Deelname is kostenloos.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2006 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Januari 2006 »