Het jaar 2005 was voor St. Aemiliaan, zeker in muzikaal opzicht, een bijzonder succesvol jaar. Zo gaven we in totaal 10 concerten, waarbij het meest in het oog springend was het galaconcert in de Stadthalle te Alsdorf, dat door ruim 1100 toeschouwers werd bijgewoond. Ook de concertavond in het kader van het jubileum van het KSO tijdens het Wereld Muziekconcours, die door circa 900 toeschouwers werd bezocht, was - muzikaal gezien ? een topper. Niet onvermeld mag blijven het optreden van onze harmonie als testorkest (samen met St. Jozef Kaalheide) bij de internationale dirigentenwedstrijd tijdens het Wereld Muziekconcours, waarbij twee dagenlang met in totaal 24 dirigenten, afkomstig uit diverse landen succesvol werd gerepeteerd.

Het absolute hoogte punt in 2005 was echter de deelname aan het bondsconcours te Roermond. Hierbij behaalde onze harmonie in de Concertdivisie 93,5 punten, resultaat ?goed?; door dit resultaat werd St. Aemiliaan tevens landskampioen FKM in 2005.

Echter ook de plaatselijke activiteiten werden niet vergeten door onze harmonie. Zo namen we deel aan de 2 carnavalsoptochten te Kerkrade-C, luisterden we de communieviering van de 2 Bleijerheidse basisscholen op en gaven acte de presence bij de processie te Bleijerheide. Ook de St. Maartenoptocht Bleijerheide werd muzikaal opgeluisterd, terwijl we onze bejaarden in Vroenhof op een avond met kerstmuziek hebben getrakteerd. De jaarlijkse rondgang over Bleijerheide als dank aan onze donateurs en het brengen van serenades bij een aantal gouden bruidsparen maakten in 2005 eveneens deel uit van onze activiteiten.

Voor het jaar 2006 staan wederom een aantal leuke concerten geprogrammeerd met als hoogte punt de concertreis van 18 tot 22 oktober naar Kiefersfelden.

De voorzitter, Jo Mijnes
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2005 »
Bekijk alle nieuwsberichten van December 2005 »