Zondag 23 oktober zal Harmonie St.Aemiliaan onder leiding van hun dirigent Josef Suilen om 20.00 uur deelnemen aan het bondsconcours in de Oranjerie te Roermond.

Zoals bekend treedt zij voor de eerste keer op in de concertafdeling. Hiertoe is men gerechtigd omdat er gedurende de laatste vijf concoursen steeds een eerste prijs met lof is behaald.

De verwachtingen zijn daarom niet voor niets hoog gespannen, maar toch is hier enige bescheidenheid wel op zijn plaats.

De eisen die in deze afdeling gesteld worden, alleen al om zich te kunnen handhaven, zijn hoog. Dit is tijdens het laatste WMC wel duidelijk geworden toen enkele korpsen met een goede naam uit deze divisie zijn verdwenen door een te laag puntenaantal. Het streven is er om in ieder geval de magische grens van 90 punten te halen om zodoende het verblijf in deze afdeling zeker te stellen.

Aan het concoursprogramma wordt onder de bezielende leiding van dirigent Josef Suilen hard gewerkt, op een manier die niet veel afwijkt van de voorgaande keren omdat deze formule in het verleden steeds succesvol is gebleken.

Het programma dat wordt uitgevoerd is als volgt:
Das Rheingold Orkestmuziek van Richard Wagner
Reflections - Henk Badings
Concerto for Clarinet - Artie Shaw (Solist: Hans Zegers)
De Vuurvogel - Igor Strawinsky

In dit programma is bewust gekozen voor een mix van muziekgenres zoals moderne, klassieke en romantische muziek evenals big band jazz.

Ook de werkzaamheden van het hard en onder grote druk werkende concourscomit? o.l.v. Andr? Coumans liggen op schema. De draaiboeken voor een succesvol concours zijn gereed. De uitnodigingen voor de generale repetitie op 22 oktober 20.00 uur in de Campus te Spekholzerheide zijn de deur uit; op 23 oktober staan de supportersbussen om 18.00uur gereed bij het patronaat te Bleijerheide en bij goed resultaat zal het comit? op zondag 30 oktober zorgen voor een feestprogramma. Dit uiteraard als dank voor de vele uren inspanning tijdens de repetities van de spelende leden. Wij wensen hen alle succes toe.
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2005 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2005 »