Op 23 oktober is Harmonie St. Aemiliaan landskampioen geworden in de concertdivisie harmonie. Aemiliaan behaalde in het laatste concoursweekend in de Oranjerie in Roermond met 93,5 punten het predikaat goed. Met dit aantal punten haalde men ook de dagprijs binnen.

Even na acht uur werd de spits afgebeten met Das Rheingold van Richard Wagner. Gevolgd door Reflections van Henk Badings, De Vuurvogel van Igor Strawinsky. Het concours werd afgesloten door Concerto for Clarinet van Artie Shaw met als solist Hans Zegers, die een gigantisch applaus kreeg van zowel de zaal als de harmonie.

Terwijl de jury nog in beraad was over het aantal te geven punten, speelde Aemiliaan nog haar huismars Regimentskinder. De zaal klapte enthousiast mee.

Na de bekendmaking van de punten, waar menig muzikant en fan overrompeld werd door het aantal punten, vertrok de bus weer richting Bleijerheide. Daar aangekomen pakte iedere muzikant zijn of haar instrument en vertrok spelend naar het verenigingslokaal t Patronaat. Daar waren de supporters al druk aan het feesten. Na de gebruikelijke toespraken van de voorzitter van de commisie concours, Andr? Coumans, de voorzitter van de harmonie, Jo Mijnes en de dirigent, Josef Suilen, werd er nog tot in de late uurtjes feest gevierd.
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2005 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2005 »