Twee winnaars toernooi Roderlandtoernooi

Twee muzikanten wonnen in Bleijerheide de twintigste editie van het Roderlandsolistentoernooi. Zowel trombonist Rolf Oligschl?ger van fanfare Kunst en Vriendschap uit Partij-Wittem (derde divisie) als klarinettiste Mieke Hollanders van harmonie Sint Augustinus uit Geleen (eerste divisie) kreeg 95 van de honderd te behalen punten. Daarmee waren ze de topscorers in een deelnemersveld van 93 solisten en ensembles. Het Roderlandtoernooi telt mee als kwalificatiewedstrijd voor de Finale Jonge Solisten.

Eerste divisie:
1. Mieke Hollanders (klarinet) Sint Augustinus Geleen, 95 pnt;
2. Anja Frosch (euphonium) Sint Barbara Landgraaf, 93 pnt;

Tweede divisie:
1. Aggie van Winssen (klarinet) Born, 88 pnt;
2. Martine Hermans (hobo) Sint Gerardus Heksenberg, 85 pnt;

Derde divisie:
1. Rolf Oligschl?ger (trombone) Partij-Wittem, 95 pnt;
2. Madeleine Stevens (klarinet) Geleen, 90 pnt;

Vierde divisie:
1. Sandra Nohlmans (hobo) Obbicht, 92 pnt;
2. Michelle Maijntz (dwarsfluit) Sint Gregorius Haanrade, 91 pnt;
3. Lisanne Evers (dwarsfluit) Sint Caecilia, 90 pnt.

Jeugddivisie:
1. Jelle Martens (klarinet) Sint Gerardus Heksenberg, 94 pnt.

[Bron: Dagblad de Limburger]

Lees meer >

Uitslagen Roderlandtoernooi 2005

Uitslagen Roderlandtoernooi 2005
De uitslagen van het roderlandtoernooi 2005 kunt u HIER downloaden. Om het bestand te bekijken heeft u Adobe Acrobat (Reader) nodig.

Lees meer >

Voorjaarsconcert

Momenteel wordt er druk gerepeteerd aan het voorjaarsconcert van harmonie St.Aemiliaan en dit concert vindt plaats op zondag 24 april in het Parkstad Limburg Theater te Kerkrade Als gastvereniging komt harmonie Lentekrans uit Linne op bezoek. Dit gerenommeerde orkest behoort al jarenlang tot de betere orkesten van onze provincie en staat sinds 2002 onder leiding van dirigent Roger Niese. Harmonie Lentekrans uit Linne zal het komend WMC in de concertafdeling optreden en zij zullen een deel van hun concoursprogramma ten gehore brengen.

Harmonie St.Aemiliaan gaat dit jaar ook in de concertafdeling op concours en wel in oktober in de Oranjerie te Roermond. Men heeft geprobeerd om naar het WMC te gaan maar dit was om logistieke redenen niet mogelijk omdat St.Aemiliaan tijdens het WMC meedoet aan de opening van het WMC en tevens een galaconcert geeft, samen met het jubilerende KSO. Zij fungeert ook samen met harmonie St.Jozef uit Kaalheide als testorkest tijdens de internationale dirigentenwedstrijd van dit WMC. Er moet een gastorkest uit Duitsland worden gehuisvest en er zitten veel mensen van St.Aemiliaan in de organisatie van dit WMC.

In Duitsland doet St.Aemiliaan op zaterdag 23 april nog mee aan een groot Euregio-concert in de "Stadthalle Alsdorf". Begin 19.00 uur. Hieraan werken verder nog vier koren mee uit Duitsland, België en Nederland.

Tijdens het concert op zondag zal St.Aemiliaan ook al een belangrijk deel van het concoursprogramma ten gehore brengen. Het begint om 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt € 8,-- Kaarten zijn verkrijgbaar bij kantoorhandel Jos Buck te Kerkrade, Sigarenhandel Fuchs in Bleijerheide en aan de avondkassa.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit.

Harmonie St.Aemiliaan o.l.v. Josef Suilen
1. St. Florian choral Thomas Doss
2. Reflections Henk Badings
3. Hongaarse mars Hector Berloiz
4. Concert for clarinet Artie Shaw Solist: Hans Zegers
5. Nacht op de kale berg Modest Mussorgsky

Harmonie Lentekrans Linne o.l.v. Roger Niese
1. Eventide (A song of Sunset) Alfred Reed
2. Varations on a pentatonic theme Rob Goorhuis (verplicht werk WMC 2005)
3. Ballata delle Gnomidi Ottorino Respighi

Lees meer >