Kerstconcert 18 december 2021

Het Kriskonzeët van Harmonie Sint Aemiliaan is dit jaar een indrukwekkende aaneenschakeling van de tijd die we hebben gehad en de kersttijd die gaat komen.

Lees meer >

Overlijden Jo K├Ârver

Ons bereikte het droevige bericht dat ons zeer gewaardeerd lid Jo (Juupje) Körver afgelopen dinsdagmiddag is overleden. Jo bespeelde jarenlang de bas in ons harmonieorkest en was altijd aanwezig bij de repetities van de jeugd. Nooit werd tevergeefs een beroep op hem gedaan tijdens zijn lidmaatschap. Zelfs na zijn stoppen als muzikant was en bleef hij betrokken bij de harmonie. Er ging geen enkele zondagochtend-repetitie aan hem voorbij.
Onderstaande foto werd gemaakt tijdens de viering van zijn 25-jarig lidmaatschap en zijn 50-jarig muzikantschap in 2014 waar hij met trots aan zijn zijde werd bijgestaan door zijn echtgenote Maria.

Roderlandtoernooi 2020

Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 3 mei 2020 de 34e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt, net als bij de voorgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Lees meer >

Kerst 2019

Traditioneel zal Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide op de laatste zaterdagavond voor Kerst haar jaarlijkse kerstconcert ten gehore brengen in 't Patronaat in Bleijerheide. Dit jaar zullen Floor Bosman en Myrthe Robijns als special guests optreden. Onder begeleiding van de harmonie zullen zij onder andere 'The Prayer', 'Walking in the Air' en 'O Mio Babbino Caro' zingen. Tevens zal er een bijzondere uitvoering ten gehore worden gebracht van 'Twas the Night before Christmas'. Hierin zal onze presentator, Raoul Deckers, het gedicht in het Kerkraads dialect voorlezen, waarbij de harmonie de muzikale omlijsting zal verzorgen. Het concert start zaterdag 21 december om 20:00u in 't Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade (zaal open rond 19:30u). Entree is vrije gave.

Lees meer >