Maestro concert 2022

De derde editie van ons Maestro concert zal plaatsvinden op zondag 26 juni 2022 om 11:00 uur in ’t Patronaat in Bleijerheide. Ook dit jaar hebben we drie kundige maestro kandidaten, die hun dirigeerkunsten willen laten zien.

Joyce Robijns, Arno Deckers en Fer Kousen zullen strijden om de titel “Maestro 2022”, waarbij laatstgenoemde zal proberen zijn titel uit 2019 te verdedigen.

Er zal een gevarieerd programma ten gehore worden gebracht en we nodigen jullie van harte uit om dit concert bij te wonen. Er wordt geen entree gevraagd, maar een vrije gave is welkom.

Lees meer >

65-jarig huwelijk Jo en Jeanny Schäfer

Van harte feliciteren wij het echtpaar Jo Schäfer en Jeanny Schäfer-Mijnes met hun 65-jarig huwelijk en wij wensen hen nog vele gelukkige jaren toe!

Vanwege hun jarenlange betrokkenheid bij St. Aemiliaan zijn zij op 1 mei in het zonnetje gezet.

Lees meer >

Concert Maasbracht

Op 23 april a.s. presenteert Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek, samen met harmonie St. Aemiliaan, een “avond vol muziek met pit”. Vurige pasodobles en energieke, Latijns-Amerikaans geïnspireerde, werken wisselen zich af met mooie en spannende solowerken.
Het concert vindt plaats in “het Baekerhoes”, Kerkstraat 1 te Maasbracht. Aanvang is om 19:30 en kaarten (€5,-) worden verkocht aan de deur.

Lees meer >

Voorzitterswissel bij St. Aemiliaan, Thei Iding benoemd tot Lid van Verdienste

Tijdens de Algemene Jaarvergadering op zondag 13 maart jl. heeft Thei Iding afscheid genomen als voorzitter van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Als vader van Pim Iding maakte Thei ongeveer 13 jaar geleden kennis met de vereniging, waarbij hij vanaf 2014 als bestuurslid de functie van penningmeester vervulde. In maart 2015 nam Thei het voorzitterschap over van toenmalig voorzitter Andre Coumans en in de daaropvolgende periode, leidde hij de vereniging als een bevlogen voorzitter. Tevens zorgde hij voor een goede presentatie binnen en buiten de Kerkraadse grenzen. Als dank voor het vele werk dat is verricht, heeft Harmonie St. Aemiliaan Thei Iding benoemd tot Lid van Verdienste.

Trots mag Harmonie St. Aemiliaan mededelen dat zij in de persoon van Toon Deckers een opvolger heeft gevonden. Toon is op 6-jarige leeftijd op klarinet begonnen bij St. Aemiliaan en na een tussenstop, sinds 2016 weer verbonden aan de vereniging. Toon is een muzikant in hart en nieren en een bekend persoon binnen de blaasmuziek. Daarnaast vervult hij bij het WMC sinds 2010 het voorzitterschap van de werkgroep Mars- en Showwedstrijden. Tevens werd tijdens deze jaarvergadering het bestuur uitgebreid met drie nieuwe bestuursleden.

Lees meer >