Het kunnen lezen van noten en het spelen van diverse ritmen is de basis die nodig is om samen muziek te kunnen maken. Harmonie St. Aemiliaan werkt samen met de muziekschool en de basisscholen in de buurt om beginners spelenderwijs kennis te laten maken met muziek. Het project “Klinkend Perspectief” is voor kinderen vaak de eerste kennismaking met muziek.

De vereniging biedt, als vervolg hierop, de kinderen lessen aan om verder kennis te laten maken met muziek en de diverse instrumenten die bespeeld worden in een harmonieorkest. Deze lessen kunnen bestaan uit een blokfluitcursus (blokfluit is immers een instrument waar gemakkelijk geluid uit komt en de eerste stappen zodoende al snel gezet zijn), een oriëntatie cursus gericht op noten en ritme lezen en lessen met betrekking tot instrumentkeuze.

Tijdens de groepslessen leren de (jonge) muzikanten al spelenderwijs muziek maken. Na enkele weken is het mogelijk om korte liedjes te spelen. Nadat er voldoende progressie is geboekt, kan gekozen worden voor een harmonie instrument. Om een goede instrumentkeuze te kunnen maken zal tijdens de lessen diverse instrumenten worden gepresenteerd. De leerlingen kunnen dan vragen stellen over het betreffende instrument en mogen er zelfs op proberen te spelen.
Over het algemeen kunnen beginners na ruim een half jaar overstappen op een harmonie instrument met het uiteindelijke doel om mee te spelen met het harmonieorkest van Harmonie St. Aemiliaan.

Neem bij interesse contact op mij het bestuurslid muziekzaken, Mariëlle Wetzelaer (06-55952766).